Ett system att hålla igång….

En fungerande AC/ECC (luftkonditionering) är guld värd under sommarhalvåret. Men utan service och omvårdnad kommer problemen med tiden….

Kontrollera bilens AC/ECC

Den vanligaste kontrollen vi utför är ett prestandaprov och läcksökning, då hittas eventuella fel oftast innan ägaren märkt något. Det är ingen höjdare att vara på semesterresa och få problem med luftkonditioneringen.
Ett bra tips är att köra igång bilens luftkonditionering under vintern för en AC/ECC-anläggning är konstruerad för att vara i drift. Om den inte är det så ökar risken att man drabbas av driftstörningar och skador när den sen aktiveras.
AC/ECC-systemet innehåller en speciell olja för smörjning och om den inte används så
smörjs systemet inte. Tecken på att något är på väg att hända är t.ex att
det börjar låta konstigt när du slår på systemet eller att det inte kommer någon riktig kyla när du sätter den på max.

Dålig lukt i bilens kupé?

De flesta bilar är utrustade med ett friskluftsfilter som filtrerar uteluften som sugs in i bilen. För att undvika fuktskador på filtret, som kan medföra dålig lukt i kupén och försämra fläktens prestanda, ska det bytas med jämna mellanrum. Om bilen lämnas på originalservice så byter verkstan detta vid rätt intervall så du alltid har ett fräscht klimat i kupén.
Dålig lukt i bilens kupé kan bero på att bilens luftkonditionering inte fungerar som den ska. Förklaringen är att fukt, damm och smuts samlas i flänsarna och bildar bakterier och mögel. Detta påverkar luften som blåser in i bilen och som sedan andas in.
Att rengöra bilens AC/ECC-anläggning och göra en antibakteriell behandling är något alla
borde göra för att undvika dålig lukt och bakterier.
Välkommen att boka tid hos oss >>>

AC/ECC

AC = Okontrollerad luftkonditionering, dvs. man får själv reglera den temperatur man vill ha.
ECC = Automatisk klimatkontroll, Man ställer in önskad temperatur så ordnar systemet resten.