Dacia tillhör Renault Group och är dess näst största varumärke. Dacia har en central roll inom Renault Group som utvecklingscentrum för Central- och Östeuropa. Här skapas moderna, robusta och prisvärda produkter för några av världens snabbast växande marknader.

Det är ingen hemlighet att vårt låga pris lockar många kunder. Receptet på vår framgång är en del högteknologi, en del återanvändning samt en rejäl del sunt förnuft.

Smart

Vi strävar efter att erbjuda våra kunder de lägsta möjliga priserna utan att kompromissa med kvalitén! För att lyckas med detta går vi igenom alla delar i detalj och ser över om vi kan göra det på ett smartare sätt.

Enkelt
Vi har lyssnat till våra kunders behov och tagit bort allt onödigt. Kvar finns ett lagom antal pålitliga modeller utan onödiga tekniska finesser som kostar extra.

Teknologiskt utbyte
Vi har tagit del av Renaults kunnande och deras välbeprövade produktutveckling. Vi ser även till att använda samma komponenter till olika modeller; dörrhandtag, rattar och motorer är några exempel. På så sätt spar vi pengar på såväl utveckling som inköp.

Närproducerat
Hela 90 % av alla underleverantörer finns i samma region som våra Dacia anläggningar. Detta ger oss kortare logistik och transportkostnader samt möjlighet för oss att ha en bättre kvalitetskontroll.

Effektiv tillverkning
Samtliga Dacia-anläggningar är högteknologiska för att uppnå en optimal och effektiv produktion. Eftersom vi i möjligaste mån strävar efter att ha samma komponenter för de olika modellerna kan vi producera upp till 60 bilar per timme!

Noggrann planering
Vårt motto är att lösa alla eventuella problem redan innan bilen tillverkas. Sedan går vi igenom allt om en gång till under resans gång. Vi vet att vi kan lita på våra bilar och på vår kvalitet och kan därför erbjuda våra kunder 3 års garanti eller 100 000 km.

Läs mer om Dacia >>>