Sommardäck

Från 1 april får du sätta på sommardäcken och senast 30 april* ska de vara på
enligt vinterdäckslagen.

Vi säljer premiumdäck från Michelin och Nokian. Som budgetalternativ erbjuder vi Nokian Nordman och BF Goodrich.
När du köper däck hos oss kan du alltid dela upp betalningen på 4 månader räntefritt med Volvo- CarPay- eller Renaultkortet. Har du inget kort är det bara att komma in så ordnar vi det direkt!

För prisuppgift på nya däck, välkommen in i vår butik eller ring 0240-878 37.


Håkan och Gittan har nya sommardäck till din bil.      

 

Däckhotell

I vårt moderna däckhotell kan vi förvara dina hjul under den säsong de inte sitter på bilen – det sparar plats hemma! När du har förvaring hos oss så mäter vi mönsterdjupet inför varje säsong och kontaktar dig om det är dags för att byta några av däcken. Förutom kontroll av mönsterdjup ingår skifte, rengöring och kontroll av däcktryck.
Du får även, per brev, en tid för skifte inför varje säsong.
Allt detta kostar 795 kr / säsong om du betalar med Volvo- eller Renaultkort.

Vi säljer bildäck från Michelin

Hjulinställning

När du väl har investerat i nya däck så glöm inte den viktiga hjulinställningen, en felaktig hjulinställning sliter snabbt ner däcken!  Vi har den tekniskt avancerade utrustningen som behövs för ett bra resultat på en modern bil.Boka hjulinställning i samband med hjulskiftet så minskar du risken för onödigt däckslitage. Du som har Volvokort betalar endast 1.200:- eller 300:-/månad räntefritt på Volvokortet

*Måndagen 16 mars 2020 – förlänger nu Transportstyrelsen tiden för byte till sommarhjul till och med sista april.

 


Lagliga däck är ingen garanti för säkerhet

Det finns mycket som påverkar din säkerhet i trafiken och för att kunna bromsa eller göra en undanmanöver krävs bra däck. Att lagen kräver ett mönsterdjup på minst 1,6 mm betyder inte att det är riskfritt att köra med sådana däck. Däck som känns helt okej en torr sommardag kan vara en katastrof på en regnvåt väg med stora vattensamlingar. Redan vid 3 mm mönsterdjup ökar risken för vattenplaning dramatiskt. Detsamma gäller för bromsförmågan. När sommardäcken slits under 3 mm ökar bromssträckan och risken för vattenplaning betydligt – då är det hög tid att köpa nya däck!
Sommardäcken är olagliga när de slits under 1,6 mm.
Glöm aldrig att en bil består av tiotusentals komponenter men bara 4 av dem har kontakt med marken…

Dags för nya bildäck?

Lufttryck

Många kör med för lågt lufttryck i däcken. Detta leder till snabbare slitage och högre bränsleförbrukning. Kolla däcktrycket en gång i månaden och ha hellre i lite för mycket än för lite. I din bils instruktionsbok kan du läsa vilket tryck däcken ska ha.

 


 

Vinterdäckslagen

Det är tillåtet att använda dubbdäck 1 oktober-15 april samt även under tid då det är eller är risk för vinterväglag.
Det är krav på vinterdäck på personbilar mm. 1 december-31 mars om det är vinterväglag.I praktiken är det polisen som gör bedömningen om/när det är vinterväglag.

*Måndagen 16 mars 2020 – förlänger nu Transportstyrelsen tiden för byte till sommarhjul till och med sista april.

Ansök om kort >>>